Er even gezellig tussenuit naar 1 van de campings in Overijssel

Het alledaagse bestaan kent een zekere sleur en het is niet onbelangrijk om deze sleur af en toe even achter je te laten door 1 van de campings in Overijssel te bezoeken van kgc. Sleur kent zeker de nodig positieve aspecten. Je kunt het woord ‘sleur’ net zo goed vervangen door een woord als ‘routine’. Een woord als ‘routine’ heeft veel meer positieve connotaties, maar het komt in wezen op hetzelfde neer. Beide woorden zijn bedoeld om te verwijzen naar hetzelfde fenomeen. Alleen verwijs je met het woord ‘sleur’ naar de negatieve aspecten en met het woord ‘routine’ naar de neutrale of positieve aspecten. Routine ontstaat wanneer je iets vaker doet. Daardoor ontwikkel je een zekere bekendheid met dat wat je doet. Routine genereert dan ook een zekere vorm van expertise. Als je voor het eerst gaat vissen, dan kluns je wat af en je vangt waarschijnlijk niets. Maar tijdens je honderdste vissessie, gaan de meeste handelingen al via de automatische piloot en weet je in de meeste situaties wat je moet doen. Maar het is niet allemaal positief en dat is waar de sleur om de hoek komt kijken. Deze sleur kun je dus ontwijken door bijvoorbeeld via kgc.nl op zoek te gaan naar campings in Overijssel. Het punt met dezelfde routines is dat het op den duur tegen je gaat werken. Je kunt jezelf niet meer verbeteren en je verandert al snel in een soort robot die constant dezelfde handelingen verricht. Je geest is niet meer nodig en vertrekt naar de achtergrond en zo haal je er dus weinig plezier uit. Daarom is de nodige uitdaging zo belangrijk. Maar het is vaak voldoende om jezelf even uit de oude vertrouwde context te halen en het leven op een andere manier te ervaren. Door naar 1 van de karaktervolle groene campings in Overijssel te gaan, kun je jezelf even helemaal onder dompelen in een andere wereld. Je laat de wereld van de stad, het kantoor, je werk en de collega’s achter je en verruilt deze voor een wereld vol met groen, natuur, stilte, rust en ontspanning. De natuur is de natuurlijke omgeving van de mens. Hier hebben we historisch en evolutionair gezien de meeste tijd doorgebracht. De moderne wereld met steden en beton is relatief jong als je het bekijkt vanuit het perspectief van de leeftijd van de mens. Dit betekent dan ook dat we ons in de natuur thuis voelen. Het onthaast meteen en doet zorgen en problemen verdwijnen. Daarom is een weekendje of een weekje op 1 van de campings in Overijssel een heel goed idee om gewoon even bij te komen en de sleur van alledag te ontwijken. 

Bekijk de groene campings in Overijssel via kgc.nl

kgc staar voor karaktervolle groene campings. De campings die zijn aangesloten bij deze website zijn dus allen stuk voor stuk:

  • Groen
  • Kleinschalig
  • Karaktervol
  • Ideaal voor rustzoekers.

Je vindt er geen massatoerisme, drukte en lawaai. Je bent midden in de natuur en kunt dus meteen ontspannen op 1 van de campings in Overijssel. 

Ontdek meer over de campings op de website

Mocht je wat meer willen weten over de groene campings in Overijssel, surf dan vooral even naar de website voor meer informatie.