Bent u opzoek naar een autoverzekering?

Bent u opzoek naar een autoverzekering? Dan bent u bij netpolis aan het juiste adres. netpolis is een bedrijf dat landelijk de markt voorziet van een onafhankelijk assurantiekantoor, dit kantoor biedt sinds 1998 een autoverzekering aan via internet. Het bedrijf kent een efficiënte werkwijze, gespecialiseerde kennis en de samenwerking met toonaangevende verzekeraars waarmee u flink kunt besparen op de verzekeringen. Het bedrijf vind eenvoudigheid het belangrijkste. Het moet kunnen dat u zonder adviseur een autoverzekering kan afsluiten. Bij netpolis kunt u gemakkelijk en snel wanneer het u uitkomt een autoverzekering regelen. Daarnaast maakt het bedrijf het mogelijk om via internet eenvoudig het aanbod te vergelijken waardoor u het meest voordeligste uit bent. 

Autoverzekering

Bij netpolis bent u dus aan het juiste adres voor een autoverzekering. Bij netpolis kan u gemakkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken en op deze manieren geld besparen. Een autoverzekering is verkrijgbaar in vele verschillende soorten met verschillende polisvoorwaarden en soorten dekking. Zo zijn er in Nederland drie verschillende hoofdverzekeringen voor de autoverzekering:

  • All-riskverzekering ofwel volledig Cascoverzekering: deze verzekering bestaat uit alle onderstaande verzekeringen.
  • Beperkte Cascoverzekering: hierbij verzekert u zich gedeeltelijk voor diverse soorten schade aan uw eigen voertuig. Het gaat hierbij om schade als gevolg van natuur- en stormrampen, inbraak, diefstal, brand en explosies. Maar ook ruitschade en botsing met dieren worden vergoed.
  • WA-autoverzekering: hiermee bent u verzekerd voor een schade die uw auto aan anderen veroorzaakt. U wordt verzekerd tot een bedrag die in de wet is opgenomen in het desbetreffende land waarin de schade is veroorzaakt. 

Bij het afsluiten van een All-risk verzekering of een beperkte Cascoverzekering sluit u hierbij ook altijd een wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering af, ook wel een WA autoverzekering. Met deze autoverzekering bent u verzekerd tegen schade die u bij een ander veroorzaakt. Deze kan ook uitgebreid worden met aanvullende dekkingen.

Autoverzekering kiezen

Een juiste en geschikte autoverzekering vinden is lastig, het is hierbij belangrijk om een aantal zaken tegen elkaar af te wegen zodat u ontdekt welke criteria het beste bij u past en u het meest nodig zal hebben. Gaat het bijvoorbeeld om een oude, nieuwe of een paar jaar oude auto, is deze op afbetaling gekocht en hoe vaak gebruikt u de auto. Dit zijn belangrijke aspecten waaraan gedacht moet worden. 

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of u een volledige dekking nodig heeft. Hierbij kunt u vragen stellen zoals:

  • Gebruikt u de auto intensief?
  • Hoeveel dagen per week gaat u met de auto de weg op?
  • Hoe vaak gebruikt u de auto?
  • Gebruikt u de auto met regelmaat?
  • Hoe afhankelijk bent u van uw auto?

Wanneer u de auto met grote regelmaat gebuikt en heel afhankelijk van uw auto bent dan kunt u het beste kiezen voor een aanvullende autoverzekering: de beperkte casco of de volledige casco verzekering.

Bij het vergelijken van een autoverzekering kijkt u natuurlijk ook naar de bijbehorende premie. In veel gevallen kunt u bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico en hiermee kunt u op de premie besparen. Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie en zo kunt u dus besparen op een autoverzekering.